Zelf sieraden maken met natuurlijke producten!

Natuurlijke Sieraden

Sieraden vinden we allemaal leuk. Vooral als je ze zelf kan maken. Voor deze DIY ideeën kun je de meeste materialen zelfs in je achtertuin of bijvoorbeeld op het strand vinden.
Als je meer een minimalist bent kun je heel mooi en simpel een paar oorbellen of een mooie ketting of armband maken met een paar mooie gladde stenen of je kunt er voor kiezen om een grotere steen te gebruiken. Je hoeft hiervoor slechts de steen of stenen aan een touwtje te rijgen of er hangertjes aan vast te maken. Als je een mooi steentje te pakken hebt en je wilt er geen armband of ketting van maken, kan je hem natuurlijk ook op een een ring plakken, zo is die ook weer zo goed als nieuw.

Als je meer van kleur en uitbundigheid houd kun je natuurlijk ook wat meer gekleurde stenen gebruiken. Als de steen nou niet zo glad is, maar wel erg mooi kun je hem natuurlijk wat bijslijpen met wat schuurpapier of op een andere steen. Maar dat hang af van de soort steen. Om een gaatje in de steen te krijgen, wat nodig is om hem aan een touwtje te kunnen rijgen, kun je het best aan een volwassenen vragen of die met een boor of dergelijke een klein gaatje in de steen wilt maken.

Als je een keer naar het strand bent gaat en wat schelpen mee neemt kun je die natuurlijk ook gebruiken. Schelpen komen in oneindig veel kleuren en vormen, hiermee kun je dus heel creatief aan de slag. Vergeet voor het gebruik van de stenen of schelpen niet om ze even goed af te spoelen.

Als je in de buurt een grasveldje hebt, of zelfs in je achtertuin kun je ook met madeliefjes een ketting rijgen. Dit kan natuurlijk ook met andere soorten bloempjes, zoals boterbloemen.
Van een paar buigzame takjes kun je ook erg veel leuke dingen maken. Je kunt ze bijvoorbeeld in een mooie ketting, armband, ring of zelfs een enkelbandje vlechten.
Dit zijn slechts een paar suggesties en voorbeelden, er zijn eindeloos veel mogelijkheden dus gebruik vooral je fantasie en wees creatief!