Wat is geurolie?

Veel mensen zijn bekend met geurolie. Het zijn de kleine flesjes die met behulp van een diffuser of oliebrander worden gebruikt om het huis een aangename geur te geven. Wat niet iedereen weet is dat geurolie voor nog veel meer doeleinden gebruikt kan worden. Er zijn honderden verschillende geuroliën te koop, dus dat betekend voor iedereen wat wils! 

Geneeskrachtige werking

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze die gebruikt maakt van geuroliën van bloemen, kruiden en andere planten. Deze therapie wordt in de meeste gevallen gebruikt bij klachten zoals zenuwen, angst en slaapproblemen.
Een bekend voorbeeld van geurolie is de lavendelolie. Deze staat bekend om zijn ontspannende werking en kan goed helpen voor mensen met angst- of slaapproblemen. Lavendelolie heeft ook een antibacteriële werking en kan daarom ook goed gebruikt worden voor puistjes of wondjes. Geuroliën dienen altijd uitwendig gebruikt te worden. Neem de oliën niet in. 

Andere doeleinden

Geurolie kan niet alleen gebruikt worden voor gezondheidsklachten, maar heeft ook nog veel andere doeleinden. Zo kunt u bijvoorbeeld sinaasappelolie gebruiken bij het bakken en koken. Tea tree olie wordt gezien als een wondermiddel voor acne. Wat veel mensen ook niet weten is dat je geuroliën ook als lekker parfum kan dragen! Hierbij kun je mixen en matchen en zelf uitvinden wat de lekkerste combinaties zijn. Maar let op, ze zijn niet allemaal geschikt voor dezelfde doeleind. Sommige oliën zijn niet bedoeld om te branden en anderen niet om op de huid te gebruiken, dus kijk altijd goed na wat voor olie je het best kan gebruiken. 

Welke geurolie past bij mij?

Hieronder volgt een lijst van de bekendste geuroliën en hun krachten, zo kunt je uitzoeken welke het beste bij jou past! Voor iedereen is er wel iets te vinden in de wereld van de geuroliën probeer vooral uit en kijk wat het beste bij je past. 

Lavendel– Rustgevend – bij brandwonden en huidirritaties – slaapstoornissen – 
insectenverdrijvend 
Mandarijn– Ideaal voor slecht slapende baby`s en kinderen, ook voor zwangere vrouwen
Pepermunt– verheldert de geest – (hoofd)pijnstillend – maagzuiverend
Pompelmoes– activeert de levenslust – verfrissend – leverversterkend
Bergamot– sterkt zelfvertrouwen – bevordert bruining van de huid – slapeloosheid
Jasmijn– zinnenprikkelend – helpt bij emotionele problemen
Roos– verzachtend bij irritaties en verdriet
Steranijs– bij buik- en darmkrampen – spierpijn – verkoudheid
Valeriaan– kalmerend bij spanningen
Oregano– pijnstillend – koortswerend – schimmeldodend
Sandelhout– harmoniserend op de geest – verzachtend voor de huid

Bron: Het Woongemak