Symboliek van de duif bij een tastbare herinnering.

Symboliek is bij het selecteren van een passende tastbare herinnering aan een overleden dierbare vaak een belangrijk onderdeel. Of u nu op zoek bent naar een urn of een assieraad, de wijze waarop diverse symbolen voorkomen binnen de vormgeving en/of de decoratie zijn eindeloos. Wij – de medewerkers van UitvaartUniq.nl vertellen u hier graag wat meer over. Ditmaal de symboliek van de duif.   

Waar staat de duif symbool voor?

De duif betreft een diverse & brede symboliek, in diverse religies. Wij zullen u wat meer vertellen over de diverse vormen van symboliek die – met name in het geval van een urn en/of assieraad – toepasselijk zijn. De duif staat symbool voor levensgeest en de ziel, maar ook voor vrede & harmonie, vrouwelijkheid & moederschap, zorg & bescherming, liefde, vernieuwing (van het leven), verzoening en de heilige geest (christendom). Naast de brede symboliek is de duif – qua vorm – ook erg mooi toe te passen, zowel sierlijk als modern, bij het ontwerpen van urnen & assieraden.

Bijzondere urnen en assieraden met de duif als thema. 

Op het gebied van urnen zijn het met name de ‘traditioneel ogende urnen’ met de duif als thema. Hierbij zijn het met name de klassieke urnvormen van metaal, keramiek, hout en biologisch afbreekbaar materiaal, waarbij de duifvorm afgebeeld is op de urn, of deel uitmaakt van de urndecoratie. U kunt hier direct ‘doornavigeren’ naar alle urnen van UitvaartUniq >>. Hier vindt u ook een categorie ‘vogel urnen’, waarbij diverse urnen met de duif als thema terug te vinden zijn. 

Daarnaast is de duif een populair thema binnen de vervaardiging van assieraden. Vooral de ashangers – van zilver & goud – in de vorm van een duif zijn erg populair. Tegenwoordig zijn er ook prachtige ‘duifvormige hangers’ die voorzien kunnen worden van een vingerafdruk / fingerprint, voor een persoonlijke herinnering aan een overleden dierbare. Ook een hele mooie optie.

UitvaartUniq.nl. 

UitvaartUniq.nl is een webshop gespecialiseerd in urnen & assieraden. Wij begrijpen dat de aankoop van een tastbare herinnering moeilijk kan zijn en hebben onze webshop dusdanig ingericht dat u eenvoudig & gericht op zoek kunt gaan. Een urn kopen bij UitvaartUniq doet u dan ook – rustig op uw gemak – eenvoudig online.