Pimp jouw tuin: 5 DIY ideeën voor in de tuin

Als je een tuin hebt wil je er natuurlijk ook van genieten. Niets heerlijker dan tijdens een warme zomeravond op het terras zitten of een korte wandeling door jouw eigen persoonlijke paradijs. Jammer genoeg kost het vaak een stevige duit om jouw tuin mooi aan te kleden. Het goede nieuws? Wie een beetje creativiteit aan de dag legt hoeft helemaal geen fortuinen uit te geven voor een originele en mooie tuin. Om jou even op weg te helpen zijn hier 5 leuke en goedkope ideeën voor jouw tuin.

De gebroken bloempot

Zit je met een oude, kapotte bloempot? Wacht dan toch nog even voor je het vakkundig de tuin uit zwiert. Een oude bloempot straalt karakter uit en geeft een tuin een aura van ouderdom en natuurlijke kracht. Daarenboven kan je in enkele simpele stappen ook een mini-tuintje in deze ruïne maken. Plaats de scherven strategisch om de illusie van verdiepingen te creëren, plaats de aarde en plant de bloemen.

Een muurtekst maken

Een leuk idee dat vrij simpel te maken is. Haal een aantal vetplantjes in huis en verzamel enkele oude houten planken. Met jouw beste timmermanskunsten transformeer je de planken oud hout tot heuse letters. De vetplantjes verankeren in het houtwerk en het geheel aan de muur timmeren. Het resultaat? Een unieke muurtekst met een boodschap naar keuze!

Maak zelf wat beestjes

Wil je de indruk geven dat er leven in jouw tuin zit? Dan kan je daar zelf ook voor zorgen. Schilder een aantal oude golfballen als lieveheersbeestjes en plant deze strategisch tussen het groen geweld. Klinkt gek, maar het resultaat is echt heel erg schattig.

Betonnen handen maken

Betonnen handen die een bloem vasthouden. Het klinkt als iets uit een dure winkel. Nochtans kan je dit simpel zelf doen. Neem een paar oude handschoenen, vul deze met beton en knip de handschoenen nadien open.

Houten tuinpad

Zaag stukjes boomstam af, bewerk deze in diverse kleuren en maak er een leuk tuinpad van. Charmant, origineel en vooral authentiek. Een top idee!