Maak je eigen wildboeket

Een eigen wildboeket maken

Een bosje bloemen in je huis, geeft altijd vrolijkheid en sfeer. Vooral als het lente en zomer is en je verse bloemen in je woonkamer hebt staan, dan kan je de geuren hiervan in je huis ruiken en raak je direct in de lentestemming. Nu kun je natuurlijk trouw elke week een keurig bosje bloemen bij de bloemist kopen, maar nog leuker is het, als je een mooi wildboeket maakt van bloemen uit je eigen tuin. Uiteraard kan je dan nog enkele bloemen die jij niet hebt bij een bloemenzaak halen, maar zelf het zelf in elkaar zetten geeft veel voldoening en je geniet extra van je bosje bloemen. De kenmerken van een wildboeket zijn nonchalant, kleurige bloemen en grassen, die een beetje slordig in de vaas staan.

Geschikte bloemen voor een wildboeket

Een standaard boeket bij de bloemenzaak bestaat vaak uit één kleur en zijn zeer gestructureerd geschikt tot één geheel. Een wildboeket moet juist bestaan uit verschillende soorten bloemen in allerlei kleuren, die afgewisselt zijn met enkele grassoorten als het groen en er mag verschil in hoogte inzitten. De meeste bloemen die hiervoor gebruikt worden kan je zelf in je tuin kweken met zaadjes. Enkele populaire bloemsoorten zijn voor een stengel met één bloem: Dahlia, Gerbera, Roos, Pioenroos, Anjer, Hortensia en Korenbloem. Wil je juist stengels met meerdere kleine bloemetjes, neem dan: Guldenroede, Gipskruid, Kamille, Spirea, Ridderspoor, Gladiool en Fresia.

Het in elkaar zetten van een wildboeket

Wanneer je op social media zoals Pinterest kijkt, zie je ontelbare voorbeelden van wildboeketten. Als je de bloemen uit je tuin uitgezocht hebt, of gekocht in een bloemenzaak, zorg je dat je alle bladeren verwijdert. Een wildboeket is namelijk gericht op de bloemen. Maak de bloemen ook schoon, zodat ze er fris uitzien. Kies een leuke vaas en vul deze half met water. Snij de onderste steel van de bloem schuin af. Zet de breedste bloem in de vaas, die als basis dient en schik daaromheen de rest van de bloemen. De smalste bloemen doe je als laatste en die dienen ook boven het boeket uit te steken, dus snij niet teveel van de steel af. Wil je het groener hebben, voeg dan wat meer grassoorten bij en schik de vaas met bloemen zoals jij wenst.

Geplaatst in DIY