Leren schoenen verven

Onder eigenaars van leren of suède schoenen is het alom bekend: gebruik suede verf! Dit is enige manier om te zorgen dat je geliefde paar schoenen mooi blijft. Een paar leren of suède schoenen kan namelijk niet zomaar in de wasmachine als er een vlek opzit of als ze niet meer egaal van kleur zijn. Dit is een voordeel van canvasschoenen. Een doekje eroverheen of een dagje weken in een sopje en ze zijn weer als nieuw! Het gebruiken van suède verf kan dan een goede oplossing zijn: je schoenen zijn zo weer mooi!

Voor leren schoenen werkt dit een beetje anders. Je hebt al snel schoenpoets nodig om de schoenen weer in perfecte staat te brengen. Waar veel mensen zich niet van bewust zijn is dat er ook een optie is om het leer te verven. Hierdoor wordt het zelfde effect bereikt als met schoenpoets, alleen is het langer houdbaar. De leerverf blijft veel langer zitten waardoor je een blijvender effect krijgt. De verf trekt als het ware in het leer. Dit kan een alternatief zijn voor schoenpoets en wordt vaak als mooier ervaren.

Nu zal ik wat tips vertellen over het aanbrengen van de leerverf. Het is belangrijk om als voorbereiding het leer goed schoon te maken. Er moet geen vuil meer van het oppervlak afkomen. Dan is het goed schoon. Vervolgens kun je het leer echt gaan verven. Het is belangrijk om de leerverf te schudden voor gebruik. Dan wordt het een gladde substantie. Vervolgens kun je beginnen met verven. Begin met het aanbrengen van de leerverf met een klein kwastje als het om een kleiner oppervlak gaat. Als het om een groter oppervlak gaat is het belangrijk om een grotere kwast te gebruiken. Op deze manier kunnen er minder strepen ontstaan en krijg je een mooier eindresultaat. Zorg dat je de roller nathoudt als je een roller gebruikt, dan ontstaan er minder strepen.

Op deze manier zou het moeten lukken om zelf leer te verven! Een tutorial kijken op internet kan natuurlijk ook geen kwaad.

Geplaatst in DIY