Kiezen voor een licht houten vloer

Hoe de uitstraling van jouw huis wordt, ligt natuurlijk aan een hoop verschillende dingen. De meubels zetten absoluut een toon, maar ook zeker de vloer. De kleur van de vloer zal een sfeer creeren voor de gehele woning en daarom is het dus ook belangrijk dat je een goede keuze maakt wanneer je kijkt welke vloer het beste bij jou past. Bijvoorbeeld een licht houten vloer. In deze tekst gaan we kijken wat een licht houten vloer precies doet met de woonkamer en wat je er het beste bij kan kiezen qua meubels en andere accessoires wanneer je hebt gekozen voor een licht houten vloer.

Kiezen voor een licht houten vloer

Een vloer kan eigenlijk de hele sfeer in een woning bepalen. Vaak is het een vrij groot oppervlak en niet alles is bedekt door meubels of accessoires. Hierdoor maakt het bijvoorbeeld een woning direct licht of juist donker. Wanneer je kiest voor een lichte vloer, kies je er vaak ook voor dat de woning een lichtere uitstraling krijgt. Hierdoor lijkt het koeler en frisser, maar ook vaak moderner. Ondanks dat je kiest voor een kleur vloer hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat de meubels en accessoires niet alsnog een andere sfeer kunnen bewerkstelligen. 

Muren

De muren helpen ook nog mee. Neem je bijvoorbeeld donkere muren dan krijg je een bijzonder contrast wat ontzettend mooi kan zijn. Hierdoor heb je zowel licht als donker, maar zal de kamer toch iets meer naar donker neigen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de muren alsnog licht te houden. Op die manier krijg je een rustige, maar tijdloze uitstraling in de kamer. Vervolgens is het dus belangrijk om er goed over na te denken welke soorten meubels je gaat toevoegen aan de woning. Deze zullen namelijk de rest van de sfeer bepalen.

Meubels en accessoires bij een lichte vloer

Eigenlijk is er maar een regel wat betreft een lichte vloer en die is: Alles kan. Je kan er namelijk altijd voor kiezen om lichte meubels te nemen. Dit zorgt ervoor dat de kamer tijdloos zal zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om donkerdere meubels te nemen. Op die manier krijg je weer het contrast wat wellicht zorgt voor wat meer leven en drukte. Eigenlijk is het dus helemaal aan jou wat jij zelf het mooiste vindt om bij de lichte vloer te kiezen. Wanneer je het lastig vindt, kun je altijd online inspiratie opzoeken of een bezoekje brengen aan verschillende woonwinkels. Op die manier zie je daadwerkelijk wat er gebeurt wanneer je de verschillende tinten met elkaar combineert.