Een partytent aanschaffen? Waar je zeker op moet letten!

Een eigen partytent hebben om in de tuin op te kunnen stellen is een praktische investering waar je veel genot van kunt hebben. Lekker in de schaduw genieten als de temperatuur toch echt wat te zwoel is. Je kunt lekker schuilen als er plots een regenbui losbreekt en het blijft natuurlijk het ideale hebbeding voor een tuinfeest of een barbecue. Het is en blijft echter ook een behoorlijke investering. Eentje die je niet lichtzinnig moet maken. Koop je een partytent Gamma of koop je de partytent online? Waar moet je op letten bij de aankoop van een partytent?

De dimensies

Eerst en vooral is het geen slecht idee om even duidelijk op te meten welke afmetingen jouw partytent moet hebben. Hoeveel ruimte heb je in jouw tuin of op jouw terras ter beschikking? Als de partytent van jouw dromen niet past op de plek waar je hem voor je ziet ga je toch best naar een alternatief op zoek. Bovendien is het ook zo dat je nog moet rekening houden met een goede extra meter rond de partytent. De tent moet immers verankerd worden. Hoe groot jouw tent moet zijn hangt niet alleen af van de ruimte die je ter beschikking hebt, maar ook van het aantal personen. Reken op 1 persoon per vierkante meter. Vraag jezelf ook af of je de nodige opslagruimte hebt om deze in de winter op te slaan.

Hoe lang staat hij er?

Heb je bijvoorbeeld een partytent van de Gamma op het oog? Bepaal dan op voorhand ook waarvoor je de partytent wilt gebruiken. Om af en toe bij speciale gelegenheden van stal te halen of om doorlopend te laten staan? Een tent die blijft staan heeft sterkere zeilen nodig. De gouden stelregel bij partytenten is “Hoe zwaarder de zeilen, hoe sterker de zeilen”. Wil je jouw tent de hele zomer paraat hebben dan ben je beter af met een zwaarder en dus ook iets kwaliteitsvoller exemplaar.

Nog aandachtspunten

Nog een paar aandachtspunten bij de aankoop van een partytent: zijn de naden gestikt of gelast? Gelaste naden zijn sterker. Is het buizenframe sterk genoeg om de zeilen lange tijd te dragen? Is het frame gemonteerd met bouten of met een kliksysteem? Een kliksysteem gaat immers veel sneller kapot. Zijn de zeilen vastgezet met klittenband of met rekbaar elastiek. Het risico op scheuren is immers veel groter bij klittenband. Heb je dat allemaal vergeleken? Dan ben je klaar voor de aankoop van jouw partytent!