Een degelijke dakconstructie voor een lichtstraat van GLASvakwerk.

GLASvakwerk.nl is dé online specialist in (niet geïsoleerde) lichtstraten op maat, bijv. voor een prachtige overkapping (aan huis), een open tuinkamer of een luxe carport. Speelt u met de gedachte om een lichtstraat aan te schaffen, dan vertellen wij in diverse blog artikelen over belangrijke zaken voor een goede voorbereiding. Ditmaal vertellen we u graag wat meer over de noodzaak van een degelijke (dak)constructie.

Een degelijke (dak)constructie.

Wij gaan ervan uit dat de constructie – waar de door u gewenste lichtstraat voor een plat dak van GLASvakwerk.nl op komt te liggen – een degelijke constructie betreft, waarbij er voldaan wordt aan alle specifieke dakconstructie / bouwconstructie eisen. Zeker in het geval u een grote afmeting lichtstraat bestelt, en er dus een grote uitsparing in het dak gemaakt moet worden, kan dit van invloed zijn op de benodigde draagconstructie.

Het spreekt wellicht voor zich, maar we willen het toch graag vermeld hebben. Wij gaan ervan uit dat onze klanten voor een degelijke dakconstructie zorgen, die rekening houdt met – en berekend is op basis van – de (door u bestelde) lichtstraat.

TIP: Vaak wordt er bewust gekozen voor meerdere kleine lichtstraten – in plaats van 1 grote lichtstraat – omdat hier minder snel (extra) ondersteuning van de houtconstructie met bijv. stalen balken noodzakelijk is.

GLASvakwerk.nl is geen constructeur, echter kunnen wij u wel aangeven dat – zeker in het geval van een grote afmeting vlakke lichtstraat – een constructie berekening veelal noodzakelijk & verplicht is.

Speciaal voor onze klanten – maar ook voor derde partijen die een rol spelen binnen het “lichtstraat project”, zoals bijv. de timmerman, dakdekker, aannemer en/of hovenier – hebben wij een voorbereidingshandleiding uitgewerkt. Hierbij wordt de gewenste daksituatie toegelicht, ook in het geval wij de montage verzorgen, wel zo handig. Neem een kijkje op onze website voor alle gedetailleerde informatie.